NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

„Erősödjetek meg az Úrban”
Az élet telve van örömmel, szépséggel és jósággal. Azonban előfordul, hogy néha megfáradunk, ahogy Ézsaiás próféta is mondja: „Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is” (Ézs40,30).

img_20170912_173728.jpg

De vajon mit tegyünk olyankor, amikor azt érezzük, hogy végkép nem bírjuk tovább?

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Körösnagyharsányi házi csoportjában kerestük a választ erre a kérdésre.  Hogyan tudok védekezni, hogy ne kerüljek ilyen helyzetben?

Érdemes tanulmányozni Pál apostol, egyik csodálatos levelét, melyet az Efézusbeliekhez írt:

„Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak” (Ef6,11-12).

Első sorban tehát azt kell felismernünk, hogy mitől, vagy miben fáradtunk meg. Érdemes felülvizsgálni a szívünket, hogy helyes, Krisztus szerinti motivációk mozgatnak-e bennünket életünk bármely területén, vagy valami más. Hiszen, aki Krisztusban bízik, annak az ereje megújul. (Ézs40,31) img_20170912_173754.jpgNem bűn elfáradni, nem bűn megpihenni Jézus karjaiban, csak csodálni Őt, hiszen ezek a pillanatok tudnak újra feltölteni bennünket, erővel és bizalommal.

Bizony, nem feledkezhetünk meg Pál figyelmeztetéséről sem, fel kell öltözni magunkra Istenünktől kapott harci ruhánkat, mert számunkra ez az „öltözet” biztosítja, hogy ne sérüljünk meg az ellenséggel vívott csatában. Mert az ellenség támad, tönkre akar tenni minden embert. A Sátán embergyűlölő, már kezdetektől foga! Neki nem tetszik az örömöd!

Ezért, erősödj meg a Krisztusban és öltözd fel az igazság övét, igazság mellvasát, a békesség evangéliumának saruját, a hit pajzsát és az üdvösség (halálból való megmenekülés) sisakját. De ne felejtkezz el magadhoz venni az Szent Szellem kardját, ami nem más, mint Istennek beszéde.

img_20170912_173821.jpgA mi győztes életünk, nem földi fegyvereken múlik! Bízz Istenben, mert ez a Te győzelmed kulcsa! „Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül” (Rm10,11)

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr4412826716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása