NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Istennek terve van veled!

Ma ebben az országban mindenki kereszténynek vallja magát, még az az ember is aki nem hisz Istenben. Ma, az az ember is hívőnek mondja magát, akinek az életvitele nyíltan szemben áll Isten igéjével – ha csak a parancsolatokra gondolok is - még az Isten tagadó is azt mondja az ilyen emberekre: „ezek nem hívők! A hívők nem így viselkednek!”

Persze, ha megkérdezed tőlük, hogy ők miért mondják magukat kereszténynek, vagy éppen hívőnek, mind azt feleli, sőt büszkén mondja: „Meg vagyok keresztelve!” Én ilyen és ilyen vallású ember vagyok! Hívő vagyok! Nem tudom emlékeztek e rá, néhány hónappal ezelőtt kiállt egy államférfi és sajtótájékoztató formájában „büszkén” felvállalta, hogy ő a mássághoz tartozik, sőt beteljesült szerelmi kapcsolatban él férfi társával. És ennek még nincs vége, a felvezető beszédében sűrű könnyek között előre bocsátotta, hogy HÍVŐ vagyok! Ennek a bejelentésnek kapcsán tudjátok mi történt? A jelenvalók tapsviharban törtek ki, ünnepelték a büszke államférfi bevállalását. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs mit jelent a Krisztus keresztje. Pál azt mondja az 1Kor. 1, 18-versében: „Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk Istennek ereje.” Hívőnek lenni nem divat, nem hobbi, a gyülekezetbe járás nem kikapcsolódás! Nekünk a Krisztus élet és a meghalás nyereség!

Sokan mondják, hogy hívő emberek, meg vannak keresztelve. Ugye mi tudjuk, hogy ez kevés, hiszen az az ember, aki nem születik újjá a Krisztusban, az az ember a bűnnek és testnek rabszolgaságában él. Ahogy a Római levél 8,6-versében olvassuk: Mert a testnek gondolata halál… és hogyan folytatódik? A lélek gondolata pedig élet és békesség! Láthatjuk, hogy békessége csak azoknak van, akiket a Lélek vezet! Nincs más út! Hiába okoskodunk, hiába keresünk lehetőségeket, csak önmagunkat csapjuk be. Nincs más út! A békesség egyetlen útja maga a Krisztus, aki a halába ment azért, hogy az első Ádám által hozott törvényt a halál törvényét leszaggassa rólunk, és rajta keresztül új életre születhessünk! Jézus a vérét adta azért, hogy most itt álljak előttetek és elmondjam nektek, hogy Isten nem változott meg, még csak a változásnak árnyéka sincs benne! Hogy elmondjam azt, hogy ebben a pillanatban is hív benneteket, hogy uralkodjatok a Krisztussal! És tudjátok, hogy ezt honnan tudom? Pál apostol mondja, aki színről színre látta a Krisztust! Ez az ige nagyon fontos! Galátczia 4, 4-7 „Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta az Isten az ő fiát, aki asszonytól lett, aki törvény alatt lett, hogy a törvény alatt lévőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot. Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő fiának Lelkét a ti szívetekbe, ki ezt kiálltja: Abba Atya! Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Istennek örököse is a Krisztus által.”

Isten azt akarja, hogy éljünk tudatosan és legyen a mi szívünkben mindenkor, hogy vagyunk valakik! Persze legyen mindenkor előttünk az is, hogy csak a „Krisztus által”… ezt mondja az ige. Isten uralkodni hívott el bennünket, és ez az uralkodás nem azonos a zsarnoksággal de, az engedékenységgel sem. Ehhez pedig fegyelemre van szükség. Van egy ilyen mondás: „Ha nincs fegyelem, nincs kegyelem!” Csak akkor tudsz jól és igazságosan uralkodni, ha Isten lelke vezérel. Dávid azt kérdezi az Úrtól: Micsoda az ember - mondom, hogy megemlékezel róla? Dávid nem érti, nem tudja emberi értelmével felfogni, hogy miért szereti Isten ennyire az embert. A kiválasztott népről, Izraelről ezt mondja az Úr: 2M, 4,22 „Elsőszölött fiam Izrael!” Ti milyen érzelmeket tápláltok az első szülött gyermekeitek iránt? Isten még ettől is sokkal inkább szeret téged! És engem is! Isten maga a szeretet!

Mit azt említettem, sokan mondják magukról hogy keresztények, hívők, mégis az életük nem ezt mutatja. Sokan fogalmi zavarban vannak, még a szó jelentését sem ismerik, mégis magukra aggatják ezt a jelzőt. Te tudod mit jelent hívőnek lenni? Az egyik, nagyon kedves tanítóm azt mondta, hogy ő „Krisztusi”. Tudjátok, miért nem azt mondta magáról, hogy ő keresztény, vagy hívő? Mert minden Szellemi ember - aki Jézus szolgája - el akar zárkózni az ilyen általánosításoktól, mert a keresztről való beszéd nekik nem bolondság, hanem maga az élet! És az élet nem azonos a test uralmával! A Róma 6, 12-ben azt mondja Pál a Lélek által: „Ne uralkodjék tehát a bűn ti halandó testetekben, hogy engedjetek neki az ő kívánságaiban!” A hívő ember a Lélek akaratát teszi, nem szolga, nem uralkodik rajta a test! Ahogy az ige mondja: „a halandó test!” Pál azt is mondja szintén a Róma 8, 13-ban „Mert ha test szerint éltek meghaltok, de ha a test cselekedeteit a Lélek által megöldöklitek éltek!”

Szeretnétek, hogy sokan megtérjenek körülöttetek, a családban, a barátaitok, hogy növekedjenek a gyülekezeti közösségek? Csak egy dolgotok van a Filipi 1,27 szerint: „Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek!” Lássák meg az emberek, hogy mi a különbség az újonnan született hívőemberek és a magukat divatból megcímkéző emberek között. Hogy ébredjenek rá az emberek, hogy nem elég gyerekkorban a szülők akaratából megkeresztelkedni, mert ez nem más csak vallási tradíció! A mi megváltásunk alapja Jézus Krisztus és nem pedig a vallási tradíció. Mert ez a korszellem, a világszellem! Ez csak hitetés! Péter azt mondja a Lélek által az Apcsel, 2,38-ban: „Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára és veszitek a Szent Lélek ajándékait!” Ebben van az egyik kulcs! Hogy mi tudjuk, hogy bűnben éltünk, és tudjuk, hogy csak Jézus vére által tisztulhattunk meg! Mert Őáltala nyertünk életet és Őáltala vett lakozást bennünk a Szent Szellem, aki által azt kiáltjuk Abbá! Atyám!

Isten elhívott téged, hogy uralkodjál, hogy állj ellen a halandótest akaratának, hogy ne nézz a körülötted levő pusztára, a szárazságra, hanem hitből élj, „mert az igazember pedig hitből él!” Ábrahám nem nézte a pusztát, egyszerűen csak hitt Istennek, aki ígéretet tett neki az 1M 12,1-4-ben. Hitt és engedelmeskedett! És tudjátok ez a hit, tetszésre talált, hiszen Lót azonnal csatlakozott Ábrahámhoz. Követte!

Isten elhívott téged, hogy mutasd be őt a te életeddel, hogy só legyél a meg ízetlenült XXI. század küszöbén. Hogy az életed kívánatos legyen azoknak az embereknek a számára is, akik nem tudják mit jelent igazán hívőnek lenni. Akik csak beszélnek, nem gondolván arra, hogy a szájával hazudik az ember. Ha tudod mit jelent hívőnek lenni, ha tudod mit jelent igazán „Krisztusinak” lenni, akkor mutasd be a te uradat, mert rajtad keresztül ítélik meg azt, akit te képviselsz! Az 1kor. 6, 19-20 arra világít rá, hogy a te tested a Szent Szellem temploma, melyet Istentől nyertél és ennek a templomnak meg van a maga funkciója, hiszen így folytatódik az idézet: „dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, melyek az Istenéi.” Az emberek látják, amikor lehorgasztod a fejed, mert kevés a fizetésed, - pedig Isten azt mondja, gondoskodom rólad! Látják a keserűségedet, ingerültségedet, az elégedetlenkedéseidet, - pedig Isten azt mondja, gondoskodom rólad! Hallják a mi beszédünket, ami sokszor csak a panasz, súsárlás, pletykálkodás, pedig Isten azt mondja, gondoskodom rólad!

Ne legyünk hitetlenek, mint akiknek nincs Istene, legyünk hívők, mint akik tudják, hogy nem test és vér ellen van tusakodásunk! Járjunk világosságban és mondjuk ki, amit Jób is mondott: „Mert tudom, hogy az én megváltóm él és utoljára az én porom felett meg áll és minekután ezt a bőrömet megrágják, testem nélkül látom meg az Istent”

Arra biztatlak benneteket, hogy legyen a ti hívőéletetek tudatos! Hogy ne az érzelmek határozzák meg a ti jellemeteket, tetteiteket, hanem az a tudat, amit Isten vetett belétek. Az Isten tudat!

Befejező gondolatul had hívjam fel a figyelmeteket a Luk. 10,2 –re. „Monda azért nékik: Az aratni való sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába.” Az aratás fáradtságos munka, nagyon sok áldozattal, lemondással jár. Olyan fizikai munka, amely ki van téve az idő viszontagságainak. Ma már gépekkel aratnak, de akkor még kézzel arattak. A táblák fehérek, aratókra várnak! Istennek terve van veled! De nem a jövőben, hanem már most!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr162801837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása