NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Advent - "Ímé, hamar eljövök"

Milyen különös ez a szó, és még különösebb a jelentése: eljövetel, megérkezés. De vajon minek, vagy helyesebben kinek az eljövetele, megérkezése?

A zsidók mindig várták a Messiájdaniels-the-second-coming-of-Christ.pngs (felkent) megjelenését. Nem volt ez más, mint Isten ígéretének beteljesedése előtti, időintervallum, - hogy egy Fiú fog születni, aki megmenti majd Jákób népét. A történelmi események, aktuálpolitikai helyzetek, a rómaiak elnyomása, egyre égetőbb vágyat szült a szenvedő embertömeg szívébe.

Mikor jön már a Messiás? És mik lesznek a jelek? – kérdezték a tanítókat. Pont úgy, mint napjainkban. Az Advent a várakozás ideje, a reménység ideje, a felkészülés ideje. Felkészülés a találkozásra, találkozás a Megmentővel, a Messiással. Pont úgy, mint akkor, Jézus megszületésekor.

Most is várunk, reménykedünk és felkészülünk a találkozásra, mert lesz második találkozás is, hiszen megígérte: „És ímé hamar eljövök”(Jel22,2a).

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr976951761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása