NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Az ember nem a véletlen „műve”
Isten, teremtő szándéka is az Ő végtelen szeretetéből árad. Isten azért teremtette az embert, hogy az Ő dicsőségére legyen (Ézs43,7), hogy Vele közösségben legyen (Kol1,16). Isten szándéka az emberrel, hogy megossza vele mind azt, ami belőle fakad.

img_20171116_224628.jpgEzért Teremtő Istenünk minden ember életére vonatkozó személyes és tökéletes tervet készített.

Még is az ember naponta megkérdőjelezi Isten szándékát.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Mezőberényi házi gyülekezetében közösen kerestük Istenünk tervét a saját életünkre vonatkozóan, miközben finnországi testvéreink Pirjo-Riitta Törmänen és kedves férje Aarne Törmänen a gyerekeket tanították.

A Bibliát tanulmányozva néhány igen fontos és hasznos információhoz jutottunk.

Isten kapcsolatba akar lenni velünk

Ugyan úgy, ahogyan kapcsolatban volt az Éden gyönyörűségében Ádámmal és Évával. Ezt látjuk 1M3,8-ban is – „És meghallák az Úr Isten szavát, a ki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr Isten elől a kert fái között”. Az Alkotó meglátogatja tökéletes alkotását, azért, hogy időt töltsön vele, hogy beszélgessen vele és tanítsa őt, azonban az ember a törvényszegést követően, olyan dolgokat ismert meg, amik csak a bűn következményeként jelentek meg. Ilyen a szégyenérzet, a bűnös cselekedetek elrejtése, takargatása és többek között a képmutatás. Mind ezek ellenére Isten keresi az embert!

img_20171116_224910.jpgIsten terve, hogy saját természetét és jellemét adja nekünk.

  • Olyanok legyünk, mint Ő – 1M1,27

„Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.”

  • Jézus az Atya képmása volt – Zsid1,3

„A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban”

(a gör. „képmás” szó ebben a versben „jellemet” jelent.

  • Az Atya akarata, hogy az ember részese legyen az isteni természetnek – 2Pt1,4

„A melyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, a mely a kívánságban van e világon.”

  • Jézushoz akar hasonlóvá tenni – Rm8,29

„Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között.”

  • A Szellem által az Ő képére változtat el – 2Kor3,18. 4,4

„Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől”

Az önközpontú jellem, önátadóvá kell, hogy váljon!

23635514_1484200441694747_1379027485_n.jpgA harmadik ok, hogy megossza az emberrel a világegyetem feletti uralkodó munkáját, ezért feladatot adott. Nem csak az a fontos, hogy helyes jellemünk legyen, hanem az is, hogy gyakorlatilag is részesévé váljunk az ő „vállalkozásának”. Ezért Isten akarata, hogy feladatot adjon az embernek. De, milyen feladatot?

  • Isten a saját uralmát ossza meg velünk – 1M1,26

„És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.”

Isten terve, hogy az övéi betöltsék a földet

A negyedik ok pedig, hogy Isten megossza az emberrel termő erejét.

  • „szaporodjatok és sokasodjatok” – 1M1,28a

„És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet”

  • Feltétel – Legyen gyümölcsöző az életünk – Kol1,10

„Hogy járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén és nevekedvén az Isten megismerésében”

  • Jézus tanítványai is megsokasodtak – Apcsel6,7.

„És az Isten ígéje növekedék; és sokasodék nagyon a tanítványok száma Jeruzsálemben; és a papok közül is nagy sokan követék a hitet.”

Fotó:

Pirjo-Riitta Törmänen

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr2813290897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása