NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

„a hűség, ami egyre drágább kincs”
Egy-egy dolognak az ára akkor értékelődik fel a gazdasági folyamatokban, amikor a kínálat fogyni kezd, a kereslet azonban növekedni. De vajon hogy van ez az ember tulajdonságait illetően, szellemi aspektusból vizsgálva?

23140529_1469867003128091_1982052535_n.jpgIlyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük együtt a választ a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Körösnagyharsányi házi gyülekezetében, miközben finn misszionáriusaink Pirjo-Riitta Törmänen és férje Aarne a gyermekeket tanították.2017.11.08-án.

„Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg – mondja könyörülő Urad.” (Ézsaiás 54, 10)

A hűségről általában

Az ószövetségben a hűtlen embereket halállal büntették. Ma is vannak olyan országok, társadalmak, akik a hűtlen embereket ki vetik magukból, kizárják, kitaszítják mindennapi életükből.

A ma élő emberek többségében azonban a hűségnek már nincs értéke, igazán nem jelent semmit.

Mit jelent a hűség a keresztények számára?

A hűség érték, drága kincs, amiből ebben a világban már egyre kevesebb van. A hűség azt jelenti tehát a mi számunkra, hogy kitartóan ragaszkodunk egymáshoz.

Ebben az igeversben azonban Isten hűségéről van szó, hogy Ő kitart hűségesen melletted!

23163851_1469863636461761_1759304359_n.jpgMit jelent Isten számára a hűség?

„A húsvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az ő órája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.” (Jn13,1)

Szerette övéit mind halálig!

Szerette az őt megtagadó Pétert, aki miután megtagadta őt, a megaláztatások és ütlegelések közepette, még volt annyi ereje fizikai testében, hogy Péterre tekintsen, hogy a szemébe nézzen, és ezzel azt mondhassa számára: hű maradok hozzád Péter, nem vádollak, szeretlek Péter! Mert Isten hűsége az Ő irántad való szeretetéből fakad!

Szerette gyilkosait! Milyen különös, szeretni azokat, akik őt nem szerették, sőt a halálát okozták. Vajon a te szereteted Isten iránt fakaszt e hűséget is? Szerette azokat, akik megkorbácsolták, leköpdösték, akik a szeget a kezébe verték, akik a fán függve is gúnyolták minden szánalmat mellőzve halálos kínjai közepette. – Az Ő hűsége ez volt: Uram bocsáss meg nekik, nem tudják mit tesznek!

Szerette Pált, aki az őt szolgálók halálát kereste, aki főszerepet játszott abban, hogy Istvánt halálra kövezték, szerette Pált, aki főpapi engedélyt kért arra, hogy mindenkit megölhessen, aki hisz Jézusban. Isten hűsége abban nyilvánult meg, hogy elhívta Pált és nem taszította halálba.

Isten szeret téged is, aki oly sokszor hűtlen vagy hozzá, aki hazudsz, káromkodsz, becsapsz másokat, részeges vagy, drogos vagy. Isten szeret téged! És azt mondja neked, most: Én hű maradok hozzád, meg akarlak menteni, mert szeretlek! Meghaltam érted, hogy te élhess!

Az ő békességét szilárddá teszi az életedben.

Micsoda ígéret ez is! Az emberek tele vannak aggodalommal, félelemmel, kétségekkel. A körülményeink sokszor kilátástalanok, nem tudjuk mi lesz velünk, mit eszünk, vagy mibe ruházkodunk. De Istenünk ígéretét, ha a szívedbe veszed, és azt forgatod a te elmédbe, mennyei békesség részese lehetsz.

23163698_1469866553128136_1635277013_n.jpgHogyan lehet az enyém a békesség?

„Nincs békesség, így szól az Úr, az istenteleneknek!” (Ézs48,22)

Ahhoz, hogy Isten békessége stabil legyen az életedben, arra van szükséged, hogy maga az élő Isten, lakozást vegyen benned. Hogy Isten legyen a te szövetségesed, hogy hűséges kapcsolatba kerülj vele. Az Isten nélkül élő embereknek nem lehet békessége. Nagyon sok ember ezért lesz depressziós, lelki beteg, mert híján van az Isten jelenlétének.

A békesség egyben bizalmat is jelet, bízok abban, aki gondot visel rám: „Mert az Úr lesz a te bizodalmad és megőrzi a te lábadat a fogságtól.”(Péld3,26) Milyen fogságtól? A bűn, az aggodalom, félelem fogságából.

„És az Istennek békessége, mely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” (Fil4,7)

Ha két olyan ember köt házasságot, akik mindketten az Isten szeretetre, az Istenben való bizalomra alapozták az életüket, akkor ez a szeretet az egymás iránti hűségüket és kapcsolatukat is megalapozza. Akik Isten szeretetében és szeretetéből élnek, azok ezzel a szeretettel élnek egymás között is

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr3613217967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása