NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Szilveszteri igehírdetés - 2016.12.31

surman_laszlo2.JPG„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Különféle idegen tanításoktól ne hagyjátok magatokat félrevezettetni. Mert az a jó, ha kegyelemmel erősödik meg a szív, nem pedig ételektől, mert azoknak semmi hasznát nem veszik azok, akik velük élnek. Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük” (Zsid13,8)

Rohanás az élet. Nincs időn semmire, senkire. Mintha bármikor megtehetnénk bármit, mintha sose fogyna el az idő. Ha ma nem érek rá, valamire majd holnap. Örökre tervezünk. Sokszor csak a sír mellet állunk meg néhány csendes percre, amikor szembesülünk azzal, hogy ebben a világban semmi sem állandó. Legyünk bölcsek és álljunk meg most és vessünk számot. Nézzük meg, hogy mi az amiben változtatnunk kell.

  1. Jézus nem változik – a világ állandó változásban van

„A mi időnkben minden más volt” – hallom sokszor s azon veszem észre magamat, hogy már én is használom ezeket a gondolatokat. Úgy meg változott minden. Az emberek, a városok, a technika, beleveszünk a szájber világba, ahol már azt sem tudjuk, hogy mi a valóság és mi a képzelet. Mi lehet ebben a világban stabil pont? Jézus tegnap, ma mindörökké ugyan az. Ő nem változik. Ő egy biztos pont lehet az életedben!

  1. Ne hagyd magad félre vezetni – sok féle tanítás van

„Csak egyszer élünk” „Még fiatalok vagyunk” – mintha mentségeket keresnénk arra, hogy miért nem akarunk Istenre figyelni. Igyekszünk minden tettünket meg(ki)magyarázni, az helyett, hogy alázatos szívvel meg állnánk Istenünk előtt és beismernénk gyengeségeinket. Sokan már az igét is úgy magyarázzák, hogy nincs is szükség bűnbánatra. Pedig a Biblia határozottan beszél a bűnbánatról, hiszen bűnbánat nélkül, nincs, nem is lehet bűnbocsánat. Ismerjük fel hát, hogy mi a bűn és ne engedjük, hogy a lelkiismeretünk megvakuljon. Ne engedj az olcsó kegyelem evangéliumának és kerüld az önámítást. Tanuld meg Jézus parancsait és élni fogsz.

  1. Kegyelemmel erősödjünk meg – vedd észre Isten kegyelmét

Ma sokan a testi vágyaiknak áldoznak. Nagy evés-ivás van a családokban, pedig a szívnek kell megerősödni, méghozzá a kegyelemben. Imádkoznak, Isten kegyelmet gyakorol és a hála helyett már megint a bűn mélyén vagyunk. A kegyelemben való megerősödés azt is jelenti, hogy beismerem azt, hogy az egész életem, jólétem, egészségem, mindenem a Teremtőm kezében van és Nála nélkül semmit sem tehetek. Az ember elbizakodott, kapzsi, öntelt, ez mind a szív megkeményedéséhez vezet. Mint ha minden jónak a szerzője az ember lenne és mindent csak önmagának köszönhetne. Legyél hálás Istennek, vedd észre, hogy Ő szeret tégedés jót tervezett az életed felől.

  1. Mások haszna tetőled is függ – ki mit vet, azt is aratja le

Az ember tetteinek vannak következményei, akár jó cselekedetről legyen szó, akár rossz cselekedetről. A családod vagy büszke lesz rád, vagy szégyenkezni fog miattad. Ezek is gyümölcsök, hiszen amit vet az ember, azt is aratja le. A te gyümölcsödből esznek mások is. Ha azt látják, hogy Istenben bízol és nem az emberi erődben, nem a pénzben, ha azt látják, hogy felelősség teljes módon élsz, aki kincseit nem a földön gyűjtögeti, hanem a Mennybe, fel fog tűnni az embereknek. Lehet, hogy ki nevetnek ezért, lehet, hogy kigúnyolnak, de eljön az a pillanat az életükben, amikor minden összeomlik körülöttük és eszükbe fog jutni, a te Reménységed. Keresni fognak téged, kérik, hogy imádkozz értük, mert rájönnek, hogy az Isten nélkül nem lehet élni. Számíts rá, hogy keresni fognak és akkor számot adsz majd a te Reménységedről, hogy meggyógyuljanak az összetört szívek a Krisztusban.

  1. Semmi sem maradandó – csak a Mennyben nincs változás

Minden elmúlik. Ez a világ is. Ugyan már nem özönvíz által, hiszen a Jelenések könyve egyértelműen írja János: „tűznek van fenntartva ez a világ” és azt is, hogy „az elemek recsegve-ropogva elégnek”. Minden elmúlik. Pedig úgy élünk, mintha örökké ebben a földi testben lennénk. Nem akarunk, vagy nem merünk tudomást venni arról, hogy egyszer a Teremtő Isten azt fogja mondani, hogy elérkezet a kegyelem idejének a vége. Hogy meg kell állnunk a Krisztus ítélőszéke előtt. Ott már nem menti meg a Lelkünket, hogy vallásosak voltunk e vagy sem, jártunk-e templomba, vagy sem, ott már csak egy dolog számít: Eljutottál ez az Isten megismerésére? Nem számít, mennyi pénzed van, mekkora házad van, milyen autóval jársz, melyik emberről mi volt a véleményed. Csak az számít, hogy hittél-e Jézusban és követted-e őt alázatos szívvel!?

Vajon mit tartogat a 2017-es esztendő? Nem tudom. Egyet azonban hirdetek ma néktek, hogy Jézus visszajövetele az ajtó előtt van! Felkészültél a vele való találkozásra? Boldog az az ember, akit munkában talál az ő ura!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr5912090213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása