NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Mire van szükséged?

nem csak.jpg„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban”. (Filipi 4,19)

Lenyűgöző Pál apostol Isten ismerete. Egész lényét, gondolkodását és cselekedeteinek motivációját ez az ismeret jellemzi. Pál jól ismeri önmagát is, hiszen minden esetben fel tudja mérni saját helyzetét. Tudja mit jelent bőségben lenni és azt is tudja, mit jelent szükségben lenni.

Ezért is tanítja a Filippiben lévő testvéreket arra, hogy bízzanak Istenben, hogy mindenkor örüljenek, hogy életüket ne az állandó panaszkodás, hanem a hálaadás jellemezze.

Pál az egyik legtöbbet szenvedett Jézusimádó, ezek a szenvedések azonban nem megtörték, hanem megerősítették őt Jézus követésében, ezért is mondja: „én megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelégedett legyek”.

Ez nem azt jelenti, hogy belenyugszom a helyzetemben, mert úgy sincs más lehetőségem, hanem azt, hogy hálás vagyok mindenért!

Az apostol jól tudja, hogy az Isten valóságos ismerte és az ember önmagának reális megismerésének hiányában állandó meghasonlásban, zúgolódásban, háborgásban kénytelen élni. Nem tud betelni semmivel, mindig új és új élményekre vágyik, egyszerűen nem tud megelégedett életet élni.

Pál betekintést nyert Istenének kincstárába is, ismeri az Ő gazdagságát tudja, hogy az aki az eget és földet megteremtette, aki minden élőlénynek alkotója, képes arra, hogy gondviselésének szerelmében részesítse az arra vágyakozó embert.

A kérdés számunkra csak az, hogy felismerjük-e valódi szükségeinket?

Jól érzékelhetjük, Pál nem sikerteológiát hirdet, nem arra buzdít, hogy földi kincsekről, sikerről, pénzről álmodozz, hanem a szükségeid felismerésére ösztönöz. Mi a Te szükséged? Ha tudod erre a kérdésre a választ, akkor keresd a te szükséged betöltésének soha el nem apadó forrását!

Nem titkolózik Pál, nyílta szól a filippibeliekhez: a Te szükségednek betöltése, csak és kizárólag Jézus Krisztusban lehetséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr425249294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Surman László - Soha többé

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Állandó oldalak

süti beállítások módosítása