NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Kiskunmajsa - „Krisztus megismerése változásokkal jár!”
Frédéric Ozanam európai hírű irodalomprofesszor volt a párizsi Sorbonne egyetemen. Fiatalon azt mondogatta a barátainak: „Elegem van már a szavakból, tegyünk végre valamit!”

img_20190227_190837.jpgFrédéric Ozanam európai hírű irodalomprofesszor volt a párizsi Sorbonne egyetemen. Fiatalon azt mondogatta a barátainak: „Elegem van már a szavakból, tegyünk végre valamit!”

Sokszor hallom, hogy nem könnyű a keresztény élet. Számtalan érveink vannak, hogy miért nem járunk gyülekezetbe, házi csoportba. Legalább annyi érvünk van azzal kapcsolatban is, hogy miért nem imádkozunk, és miért nem olvassuk a Bibliánkat. Ugyan akkor csodálkozunk azon, hogy lassan, de biztosan fogynak a gyülekezetek. Pedig Isten keresi az elkötelezett, odaszánt életű hívő embereket! Azokat, akik készen állnak arra, hogy megnyissák az ő szívüket, hogy betölthesse azokat az Ő Szellemével. Mert csak azok vesznek erőt, akik betelnek az Ő Lelkével (ApCsel 1,8). Nem elég a beszédünkkel hívőnek lenni, nem elég a facebookon vallásos lózungokat posztolgatni, „mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését” (Róm 8,19). Azokat, akik a cselekedeteikben is Krisztust tükrözik vissza. img_20190227_190924.jpgAkik készek tenni azért, hogy hassanak a világra, ne pedig a világ hasson rájuk.

Hol vannak a tetteink? Nem pusztán szavakban merül ki gyakran a jó szándékunk?

1Jn 3,18 - „Ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettekkel és igazsággal!”

Gondold végig most az életedet! Van-e mulasztásod a testvéred iránt? Van-e olyan dolog, amit megtehettél volna, de még sem tetted? Az emberek magukat szeretők, ezért irigyek, féltékenyek, egymással versengők, pedig azt mondja az Isten, hogy tartsd többre a másikat, szeresd úgy, mint magadat. Akarsz változni, változtatni az életeden? Eleged van már a képmutató, „dumakereszténységből”? Itt az idő, most megteheted! Jöjjön a változás az elköteleződés Krisztusnak. Nem Pálnak, nem Silásnak, hanem Krisztusnak! Engedd, hogy Isten használjon téged, légy áldássá!

Ezekről beszélgettünk a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Kiskunmajsai gyülekezetében, ahol Péter Pál testvérünk és szolgatársai végzik áldozat teljes szolgálatukat hétről hétre. Külön öröm volt számomra, hogy több testvér is arról tett tanúbizonyságot, hogy Isten hogy szabadította ki őket a kábítószer és az alkohol rabságából. Jó volt látni Isten munkáját, hogy „Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz” (Zsid 13,8).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr6214659655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címke feed

 • A legromantikusabb történelmi fikciós regény
 • Élet a Titicaca-tavon
 • Beszédészlelés óvodáskorban
 • Namsadang - a koreai, csak férfiakból álló vándorló bohóccirkusz
 • Koreai Junkies-zokni
 • Időkapszula: NB I. 1982/83 Tavaszi zárás – Mérlegen az alsóház
 • Mikor kell azonnal orvoshoz fordulni?
 • A modern vállalkozói gondolkodásmód 5 alappillére
 • Mégis kinek a véleménye?

Pályázat figyelő

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Friss topikok

 • Zuba János: Nánási Mihály mondta: "Értékteremtő munka kellene! Így igaz. Viszont meg kellene fogalmaznunk,... (2008.08.21. 22:35) Segély: büntető eszközzé válik a munka?
 • magyar: Nem tud segíteni senki, csak a hit. A hit abban, hogy az úr megsegít minden rászorulót. Nem gazdas... (2008.06.19. 13:50) A segítség és a pénz
 • magyar: Nem, nem legyőzhetetlen, hanem egy gerinctelen, nem normális ember, aki nem tudja feldolgozni sike... (2008.04.24. 13:04) Van értékrended?

Állandó oldalak