NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

A segítség és a pénz
Surman László
 
Az idő pénz. Ráadásul nem kevés pénz. A gond az, hogy minél több időt kell várni egy ügy konkluziójára, annál inkább valakinek, vagy valakiknek meg kell fizetnie annak az árát. A lényeg az, hogy sohasem az fizet, aki tékozol, mindíg mások fizetnek...
Ára van a tanulásnak és ára van a megfelelési vágynak. Ára van a hatalomnak és ára van a szegénységnek. Mindennek ára van! Nos, ami a legszomorúbb dolog e tényben az az, hogy a pénz oly mértékben befolyásolja az emberek viselkedését, társadalmi kapcsolatainak megélését, ami már káros magára az össztársadalomra, az egészséges együttlétre is. Sok embernél egyenesen jellembeli torzulást generá, mely torzó abszolut erkölcsi elhajlást idéz elő. Az emberiség erkölcsi, etikai normái lerendukálódnak és szinte észrevétlen, de olyan szellemi-foilozófiai életnormákat hoznak létre, melyek alkalmatlanná teszik az adott közösséget arra,  hogy  bármilyen segélykérésre érzékenyen reagálhassanak.  Pedig most itt az idő!  A természeti katasztrófák sorozata árasztja el a világ népességeit, éhhalál szedi áldozatait, újra növekvő tendenciát mutat az analfabetizmus...
Nincs pénz. Ebből adódóan láthatjuk, hogy nincs már időnk sem! Ezernyi megválaszolatlan kérdés, folyamatos segélykiálltások.
Valaki tud még segíteni a rászorulóknak?

Maradjunk emberek....

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr52472348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar 2008.06.19. 13:50:04

Nem tud segíteni senki, csak a hit. A hit abban, hogy az úr megsegít minden rászorulót. Nem gazdasági válság van, hanem godolkodásbeli, szemléletelméletbeli válság, értékek válsága, és hatalomelvűség uralkodik. "Mindenkit tapossunk el, nyomjunk el csak azért, hogy többet kaszáljunk". Tehát nem tudunk mi kis emberek semmit tenni csak hallgatni és tűrni, de vajon meddig bírjuk még mi és családunk, hozzátartozóink, rokonaink, közösségeink, nemzetünk.

Címke feed

 • A legromantikusabb történelmi fikciós regény
 • Élet a Titicaca-tavon
 • Beszédészlelés óvodáskorban
 • Namsadang - a koreai, csak férfiakból álló vándorló bohóccirkusz
 • Koreai Junkies-zokni
 • Időkapszula: NB I. 1982/83 Tavaszi zárás – Mérlegen az alsóház
 • Mikor kell azonnal orvoshoz fordulni?
 • A modern vállalkozói gondolkodásmód 5 alappillére
 • Mégis kinek a véleménye?

Pályázat figyelő

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Friss topikok

 • Zuba János: Nánási Mihály mondta: "Értékteremtő munka kellene! Így igaz. Viszont meg kellene fogalmaznunk,... (2008.08.21. 22:35) Segély: büntető eszközzé válik a munka?
 • magyar: Nem tud segíteni senki, csak a hit. A hit abban, hogy az úr megsegít minden rászorulót. Nem gazdas... (2008.06.19. 13:50) A segítség és a pénz
 • magyar: Nem, nem legyőzhetetlen, hanem egy gerinctelen, nem normális ember, aki nem tudja feldolgozni sike... (2008.04.24. 13:04) Van értékrended?

Állandó oldalak