NYITOTT AJTÓ

„Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!” (1Pt3,8)

Van értékrended?
Surman László
 
A mai kor, talán egyik legnagyobb kihívása, hogy olyan értékeket teremtsünk, amelyek alkalmasak, olyan társadalmi normában gyökeret ereszteni, ahol mindent az elértéktelenedés vesz körül. Sokan keresgélünk magunk körül olyan példákat, melyek irányt mutathatnak számunkra, mégis egy idő után önálló eszméket találunk ki és akarunk másokra is rá erőltetni. Madách, Az ember tragédiája c. művében láthatjuk, hogy az ember folytonosan csak keres, mindig más és más ideológiát teremt, aztán valahogy a jóakarat el csúszik, téves irányba megy. A mai kor szelleme kicsit más, már nem a társadalom a fontos, hanem az egyén sikere a sikertelenség elkerülése. De hogyan? Senkinek nem tetszik az áldozat szerepe, mindenki hős akar lenni, még annak az árán is, hogy mindenen és mindenkin át gázol. A mai kor fellegvárat épít, színes lufikat ereget s közben elhiszi saját magáról, hogy legyőzhetetlen. De valóban az?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizetapoharba.blog.hu/api/trackback/id/tr29439000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar 2008.04.24. 13:04:06

Nem, nem legyőzhetetlen, hanem egy gerinctelen, nem normális ember, aki nem tudja feldolgozni sikertelségét, s nem tudja elfogadni, hogy az ő ideje lejárt. Új nemzedék alakul, akiktől tart, s hazugsággal szeretné maga köré "gyűjteni azokat az embereket, kik eladják a "bőrüket" egy tányér ételért is.
De amint amint mondtam, eljön az igazság ideje is. a fiatalok, már nem buták. tudják saját életüket irányítani, s nem fogják hagyni az elnyomást!!!!!

Címke feed

 • A legromantikusabb történelmi fikciós regény
 • Élet a Titicaca-tavon
 • Beszédészlelés óvodáskorban
 • Namsadang - a koreai, csak férfiakból álló vándorló bohóccirkusz
 • Koreai Junkies-zokni
 • Időkapszula: NB I. 1982/83 Tavaszi zárás – Mérlegen az alsóház
 • Mikor kell azonnal orvoshoz fordulni?
 • A modern vállalkozói gondolkodásmód 5 alappillére
 • Mégis kinek a véleménye?

Pályázat figyelő

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Friss topikok

 • Zuba János: Nánási Mihály mondta: "Értékteremtő munka kellene! Így igaz. Viszont meg kellene fogalmaznunk,... (2008.08.21. 22:35) Segély: büntető eszközzé válik a munka?
 • magyar: Nem tud segíteni senki, csak a hit. A hit abban, hogy az úr megsegít minden rászorulót. Nem gazdas... (2008.06.19. 13:50) A segítség és a pénz
 • magyar: Nem, nem legyőzhetetlen, hanem egy gerinctelen, nem normális ember, aki nem tudja feldolgozni sike... (2008.04.24. 13:04) Van értékrended?

Állandó oldalak